ggFTW

MMORPG Gamer Community


Go Back   ggFTW Forum > MMO Games > Trickster Online > Trickster Online Tech Issues

Vindictus
Looking for a new MMO?

Try 

Vindictus

Rating:  

8.2

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
01-05-2012   #1 (permalink)
ggFTW Lurker
Awards Facebook Fan
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
iTrader: (0)
shooter99 is on a distinguished road
Default Can't Patch

It started from yesterday after TO release a new patch which is 7.88.0. For some reason, i can't seem to patch my TO to the this version, my TO is stuck at the previous version which is 7.87.0. I have tried file checking, but it just doesn't seem to patch to the latest version. It stays at the previous version, i have tried re-installing, re-downloaded the installer. But still no luck. Does anyone faces this problem as well?
 
Get rid of this ad by registering for our community.
01-06-2012   #2 (permalink)
random
coolbluex's Avatar
Games
Ragnarok OnlineTrickster OnlineRappelzFiesta
 
Join Date: Jun 2008
Location: Singapore
Posts: 1,307
iTrader: (97)
coolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to coolbluex
IGN: coolbluex|Amarys
Class: Gladiator to_mercenary
Level: 30x
Guild: *~Mirage Coordinator~*
Default

i have this same problem too
i even tried refreshing http://ntreevpatch.nefficient.com/nt...ersion/version
still doesn't tell the launcher to update

when i get on hotspot shield it seems to recognise that there is a new patch
but once i turn it off and open the launcher again, it patches me back to the old version @_@
__________________
 
01-06-2012   #3 (permalink)
ggFTW Stalker
lxpandaxl's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: California <3
Posts: 342
iTrader: (19)
lxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to beholdlxpandaxl is a splendid one to behold
Send a message via Skype™ to lxpandaxl
IGN: ArinaFia, Celeste
Guild: MoonLightC
Default

My friend had this problem... He didn't know what to do, but if you have an extra computer somewhere or with a friend's help, you can download it somewhere else and transfer the files onto your computer...

It's kinda a last resort, but it should work xD
__________________
+Rep for me if I helped. Thank You!
 
01-07-2012   #4 (permalink)
ggFTW Stalker
shacky's Avatar
Games
Trickster Online
Awards Facebook Fan
 
Join Date: Oct 2009
Location: Singapore,Bedok
Posts: 379
iTrader: (38)
shacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of light
IGN: Shacky/Negator/Nirvash
Class: Scientist/Champion/Magician to_scientist
Level: 265/223/75
Default

Quote:
Originally Posted by coolbluex
i have this same problem too
i even tried refreshing http://ntreevpatch.nefficient.com/nt...ersion/version
still doesn't tell the launcher to update

when i get on hotspot shield it seems to recognise that there is a new patch
but once i turn it off and open the launcher again, it patches me back to the old version @_@
I got a feeling that somehow the service provider or your internet cache wasn't being updated or refreshed. Thus, even if you update the client via hotspot, the moment u revert back to your normal IP, the server is being pointed back to 7.87.

Maybe if someone can enlighten me on how to refresh the internet cache or contact the ISP to refresh the cache.

Quote:
Originally Posted by lxpandaxl
My friend had this problem... He didn't know what to do, but if you have an extra computer somewhere or with a friend's help, you can download it somewhere else and transfer the files onto your computer...

It's kinda a last resort, but it should work xD
This method generally is actually only applicable for people who have problem patching the game.
__________________
/o\ [Server]: Jewelia /o\ [Time Zone]: +8 GMT /o\
/o\ [Weekdays]: 6.30pm-12am /o\ [Weekends/Holiday]: 7am-12am /o\ [Sleeping Time]12am-8am /o\

 
01-07-2012   #5 (permalink)
ggFTW Lurker
Awards Facebook Fan
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
iTrader: (0)
shooter99 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by lxpandaxl
My friend had this problem... He didn't know what to do, but if you have an extra computer somewhere or with a friend's help, you can download it somewhere else and transfer the files onto your computer...

It's kinda a last resort, but it should work xD
I have tried installing on my brother computer, but he gets the same thing as well. It just doesn't patch.
 
01-07-2012   #6 (permalink)
ggFTW Stalker
shacky's Avatar
Games
Trickster Online
Awards Facebook Fan
 
Join Date: Oct 2009
Location: Singapore,Bedok
Posts: 379
iTrader: (38)
shacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of lightshacky is a glorious beacon of light
IGN: Shacky/Negator/Nirvash
Class: Scientist/Champion/Magician to_scientist
Level: 265/223/75
Default

Quote:
Originally Posted by shooter99
I have tried installing on my brother computer, but he gets the same thing as well. It just doesn't patch.
The main problem is where the patch is being downloaded from. It is generally being downloaded off your ISP Cache for faster processing.

Since I do not know how the game client downloads or uses what browser to download the patch, I got no way to force a reset on the page it downloads from. If you tried the url link that coolbluex uses on Internet Explorer, you should see a 7.87 version being shown. (Firefox will require u to download and reopen the file using Firefox again).

The way to reset is to include a /? at the end of the url. I've did the same thing for Firefox and Internet Explorer, they are showing 7.88 now, but somehow the game client is still showing 7.87. So base on this, I can say that the game client does not use the browsers to download the patch, as the moment the page resets, the ISP cache for that page also refreshes and updates to the latest content.

The reason why your brother computer gets the same thing should probably be because both of you are in the same network. It should patch normally when you are in a different network.

The probable solution would be to contact your ISP Provider to refresh the ISP Cache since you can't do it on your side. OR to wait for the ISP Cache to expire which i do not know how long it will take.

Thanks for your patience in reading this essay.

(I chose to wait for the ISP Cache to expire, expiry generally occurs weekly so if you are taking this route, you should not update the game client for a week)
__________________
/o\ [Server]: Jewelia /o\ [Time Zone]: +8 GMT /o\
/o\ [Weekdays]: 6.30pm-12am /o\ [Weekends/Holiday]: 7am-12am /o\ [Sleeping Time]12am-8am /o\

 
01-07-2012   #7 (permalink)
ggFTW Lurker
Awards Facebook Fan
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
iTrader: (0)
shooter99 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by shacky
The main problem is where the patch is being downloaded from. It is generally being downloaded off your ISP Cache for faster processing.

Since I do not know how the game client downloads or uses what browser to download the patch, I got no way to force a reset on the page it downloads from. If you tried the url link that coolbluex uses on Internet Explorer, you should see a 7.87 version being shown. (Firefox will require u to download and reopen the file using Firefox again).

The way to reset is to include a /? at the end of the url. I've did the same thing for Firefox and Internet Explorer, they are showing 7.88 now, but somehow the game client is still showing 7.87. So base on this, I can say that the game client does not use the browsers to download the patch, as the moment the page resets, the ISP cache for that page also refreshes and updates to the latest content.

The reason why your brother computer gets the same thing should probably be because both of you are in the same network. It should patch normally when you are in a different network.

The probable solution would be to contact your ISP Provider to refresh the ISP Cache since you can't do it on your side. OR to wait for the ISP Cache to expire which i do not know how long it will take.

Thanks for your patience in reading this essay.

(I chose to wait for the ISP Cache to expire, expiry generally occurs weekly so if you are taking this route, you should not update the game client for a week)
I guess i will wait then, thanks for the info.
 
01-07-2012   #8 (permalink)
random
coolbluex's Avatar
Games
Ragnarok OnlineTrickster OnlineRappelzFiesta
 
Join Date: Jun 2008
Location: Singapore
Posts: 1,307
iTrader: (97)
coolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond reputecoolbluex has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to coolbluex
IGN: coolbluex|Amarys
Class: Gladiator to_mercenary
Level: 30x
Guild: *~Mirage Coordinator~*
Default

Quote:
Originally Posted by shacky
The main problem is where the patch is being downloaded from. It is generally being downloaded off your ISP Cache for faster processing.

Since I do not know how the game client downloads or uses what browser to download the patch, I got no way to force a reset on the page it downloads from. If you tried the url link that coolbluex uses on Internet Explorer, you should see a 7.87 version being shown. (Firefox will require u to download and reopen the file using Firefox again).

The way to reset is to include a /? at the end of the url. I've did the same thing for Firefox and Internet Explorer, they are showing 7.88 now, but somehow the game client is still showing 7.87. So base on this, I can say that the game client does not use the browsers to download the patch, as the moment the page resets, the ISP cache for that page also refreshes and updates to the latest content.

The reason why your brother computer gets the same thing should probably be because both of you are in the same network. It should patch normally when you are in a different network.

The probable solution would be to contact your ISP Provider to refresh the ISP Cache since you can't do it on your side. OR to wait for the ISP Cache to expire which i do not know how long it will take.

Thanks for your patience in reading this essay.

(I chose to wait for the ISP Cache to expire, expiry generally occurs weekly so if you are taking this route, you should not update the game client for a week)
interesting and informative read!
the only thing the link that i provided prevents is the server mismatch error
so if i or anyone who tries this method and is still at the 7.87 patch exceptional errors will occur when your screen tries to show new items from the 7.88 patch

so yea only way to by-pass this is to get on hotspot shield, patch and disconnect hotspot and play .-.
__________________
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


zOMG!
Need a new browser game?

Try 

zOMG!

Rating:  

6.4
Hide this banner by registering for our community.