ggFTW

MMORPG Gamer Community


Go Back   ggFTW Forum > MMO Games > Lunia > Lunia Tech Issues

League of Legends
Looking for a new MMO?

Try 

League of Legends

Rating:  

8.3

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
12-13-2009   #1 (permalink)
♪ ♫ ♪ ♫ ♪
Mega's Avatar
Games
LuniaVindictusS4 LeagueDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerMoM AwardImage SleuthFacebook FanTwitter FanPervert Award
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Coast, US
Posts: 7,808
Blog Entries: 6
iTrader: (0)
Mega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond repute
IGN: MegaBoy740
Class: Support lt_mage
Level: 30
Guild: Prisma
Default Random Lowered FPS.

So this week everyone started complaining about lag in Lunia, so I thought it was just lag. But when I restarted lunia it was gone again. (I can also just go to the character selection screen and it goes away).

It happens at random times when I"m in a stage one minute everything is smooth and fine, then the next the fps lowers for no reason and I can't hardly move or do anything. I'm pretty sure it's not lag because my other computer is just fine. This only happens on my laptop.

(And yes I've already tried using lowest settings but it still happens.)

Anyone else having this problem or know how to fix this? ._.
__________________
 
Get rid of this ad by registering for our community.
12-13-2009   #2 (permalink)
ggFTW Regular
Gellanator's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: C
Posts: 39
iTrader: (0)
Gellanator is your worst nightmare!Gellanator is your worst nightmare!
IGN: i
Class: TU MADRE to_model
Level: liek
Guild: pie
Default

dont block teh built-in fan! that was the reason for my fps drops, atleast...
its either that, or ur computer cant handle teh looniasz
 
12-13-2009   #3 (permalink)
/gg FTW! Regular
 
Join Date: Jan 2009
Location: Somewhere
Posts: 95
iTrader: (0)
Jak6590 is an unknown quantity at this point
IGN: Firekiller87
Class: Eir to_magician
Level: 76 2xRB
Guild: DashAttack
Xfire: Firekiller87
Default

Quote:
Originally Posted by Gellanator
dont block teh built-in fan! that was the reason for my fps drops, atleast...
its either that, or ur computer cant handle teh looniasz
Your last sentence dropped my IQ by 3 points. lol jk

Try cleaning up any other games on your laptop. They take a crapload of space(Lunia alone is 2GB hard drive with all patches).
Then defrag maybe will help.

And what Gella said, don't block your laptop fan. Overheat = big boom = set pants on fire = NOT GOOD
__________________
Firekiller87-lvl 76 2xRB Eir

And stop calling me a SHE! IM A HE
 
12-13-2009   #4 (permalink)
♪ ♫ ♪ ♫ ♪
Mega's Avatar
Games
LuniaVindictusS4 LeagueDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerMoM AwardImage SleuthFacebook FanTwitter FanPervert Award
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Coast, US
Posts: 7,808
Blog Entries: 6
iTrader: (0)
Mega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond repute
IGN: MegaBoy740
Class: Support lt_mage
Level: 30
Guild: Prisma
Default

Hm well Lunia is the only game I have on this laptop and the fan isn't blocked it's sitting on a table with room underneath it.

I ran scans, defragged, and clean ups, but it's still doing it.....
__________________
 
12-13-2009   #5 (permalink)
/gg FTW! Regular
 
Join Date: Jan 2009
Location: Somewhere
Posts: 95
iTrader: (0)
Jak6590 is an unknown quantity at this point
IGN: Firekiller87
Class: Eir to_magician
Level: 76 2xRB
Guild: DashAttack
Xfire: Firekiller87
Default

Quote:
Originally Posted by MegaBoy740
Hm well Lunia is the only game I have on this laptop and the fan isn't blocked it's sitting on a table with room underneath it.

I ran scans, defragged, and clean ups, but it's still doing it.....
Well, my comp randomly gives me giant lag where every time i move, it lags. It gets so i cant pvp anymore so...i cant rly help you. Try clearing out your hard drive...delete any unneeded programs.
__________________
Firekiller87-lvl 76 2xRB Eir

And stop calling me a SHE! IM A HE
 
12-13-2009   #6 (permalink)
Plot Twist!
AllThatRemains's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arizona, U.S.
Posts: 190
iTrader: (0)
AllThatRemains will become famous soon enough
Send a message via MSN to AllThatRemains
IGN: AllThatRemains
Class: many lu_eir
Guild: KiTTiE, Titans
Default

for me, most of my lag is connection based. like, when my wireless signal is too low I laggg/teleport/delay/disconnect ;(

I can actually tell the difference between slow computer lag (too many programs running) and connection-based lag lol. but since yours fixes when you go to character select, it must not be connection-based.

sooo nvm then ;_;
 
12-13-2009   #7 (permalink)
♪ ♫ ♪ ♫ ♪
Mega's Avatar
Games
LuniaVindictusS4 LeagueDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerMoM AwardImage SleuthFacebook FanTwitter FanPervert Award
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Coast, US
Posts: 7,808
Blog Entries: 6
iTrader: (0)
Mega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond repute
IGN: MegaBoy740
Class: Support lt_mage
Level: 30
Guild: Prisma
Default

The only thing I can think is it's either my distance from the servers or Vista....
__________________
 
12-14-2009   #8 (permalink)
ggFTW Moogler
Games
LuniaVindictusSword 2Talesweaver
 
Join Date: Oct 2008
Location: TX
Posts: 192
iTrader: (0)
Khoon will become famous soon enoughKhoon will become famous soon enough
Send a message via MSN to Khoon
Default

i'm getting low fps than usual at myth and battlefield since last update :/

is it just me? :O
__________________
-
 
12-14-2009   #9 (permalink)
*Waka Waka Waka*
evileyes's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,133
iTrader: (0)
evileyes has disabled reputation
Default

It's not just you, I'm getting twice as much lag as normal.
__________________
blank
 
12-15-2009   #10 (permalink)
♪ ♫ ♪ ♫ ♪
Mega's Avatar
Games
LuniaVindictusS4 LeagueDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerMoM AwardImage SleuthFacebook FanTwitter FanPervert Award
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Coast, US
Posts: 7,808
Blog Entries: 6
iTrader: (0)
Mega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond repute
IGN: MegaBoy740
Class: Support lt_mage
Level: 30
Guild: Prisma
Default

But I dont think it's lag. Because if I go to the character select screen then back to the square it's gone. (Unless lag can do this and I didn't know about it O_o)
__________________
 
12-15-2009   #11 (permalink)
I like scenery *.*
CursedScar's Avatar
Games
LuniaDragon Nest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,662
iTrader: (0)
CursedScar is just really niceCursedScar is just really niceCursedScar is just really niceCursedScar is just really nice
IGN: TangoDown
Class: Ryan lu_sieg
Level: 8x
Guild: Fusion
Default

The reason you randomly lag is that 3D Models are being created. Those bosses you see in stages, aren't sitting there waiting for you. They are actually loaded seconds before you enter the room. This is shorten memory usage and stage load times. Unfortunately it results in minor FPS drops. Of course it is simply only a small drop right? Anything longer than a few seconds should make you consider lowering your graphic quality.
 
12-15-2009   #12 (permalink)
ggFTW Stalker
 
Join Date: Apr 2009
Location: A House....Where else?
Posts: 440
iTrader: (0)
ProjectLuniaX is on a distinguished road
IGN: ProjectSiegX
Class: Sieg,SIeg,SIEg,SIEG!!!!! lu_sieg
Level: Lv 67 RB'ed Twice
Guild: iReject =)
Default

lol definatley not vista i got vista and it doesnt do that mess to me
__________________
ProjectSiegX - Lvl 67:32
ProjectDainnX Lvl 57:22
Shoriyuken Lvl 70:11
ProjectLimeX Lvl 58:3
ProjectAsukaX Lvl 43:10
 
12-19-2009   #13 (permalink)
♪ ♫ ♪ ♫ ♪
Mega's Avatar
Games
LuniaVindictusS4 LeagueDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerMoM AwardImage SleuthFacebook FanTwitter FanPervert Award
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Coast, US
Posts: 7,808
Blog Entries: 6
iTrader: (0)
Mega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond reputeMega has a reputation beyond repute
IGN: MegaBoy740
Class: Support lt_mage
Level: 30
Guild: Prisma
Default

Yeah it keeps "lagging" or w/e it is until I go out to the character select screen or relog entirely. I wish it was just a few seconds T_T
__________________
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Pockie Ninja
Need a new browser game?

Try 

Pockie Ninja

Rating:  

8.3
Hide this banner by registering for our community.