ggFTW

MMORPG Gamer Community


Go Back   ggFTW Forum > MMO Games > Other MMO Games > Dungeon Fighter > Dungeon Fighter Technical Issues

League of Legends
Looking for a new MMO?

Try 

League of Legends

Rating:  

8.3

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
11-24-2010   #1 (permalink)
ggFTW Lurker
Inexosino's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere in the universe.
Posts: 14
Blog Entries: 1
iTrader: (0)
Inexosino is on a distinguished road
IGN: Eugenides
Class: Ranger
Level: 41
Guild: None
Xfire: zilch323
Exclamation Game Crashes Before Launch

I'll start with my computer's specs; I'm not a genius at computers, so I'm not sure if what I can provide is enough, but here goes.

Operating System: Windows 2000 Professional
Graphics Card: Intel Extreme 3-D Graphics
Browsers: Firefox 3.6
Regional Options: English (US)

This issue started about a year or so ago, after Act I and the whole website revamp. Before, DFO worked perfectly fine, as it had for about two months before the whole onslaught of updates. But right after was when things started getting messy.

The basic gist of it was this: I would double-click the DFO icon on my desktop, and the site would open up in IE 6. Thanks to the Act I site upgrades, IE 6 had numerous errors on the page (for example, the username and password fields wouldn't show up), and when I logged in regardless and started the game, the DFO Launcher would pop out. It'd install whatever updates there were to install, close down, and then - nothing would happen. When I opened up task manager, it would show that DFO.exe would launch for about 2 seconds, and then immediately exit right after. No error messages or warnings or anything of the sort. At that time I've tried everything that was obvious to try: Restart computer, check Internet connection (which was fine), uninstall, reinstall, send tickets (none of the replies sent back were helpful) and post a couple threads on the Nexon forums. At that point I quit since DFO wouldn't work.

Now, it's been a year later, and two days ago I figured that I'd try reinstalling again and launching DFO via the DFOLauncher in the Nexon folder (which, as it happened, didn't work since it was the "Neople launcher"). After that I opened up Firefox (which never had any page errors), logged into the DFO website, and tried launching the game there. Interestingly, it worked - but only for two days. Now I'm back at the same situation I was a year ago, and I'm currently waiting for DFO to reinstall (again) to see if that would help with anything.

Does anyone have any solutions or suggestions? I remember reading a thread on GameSpot forums that mentioned setting the language for all non-unicode programs to English, but I have no idea how to do that.

GameSpot Forums - Dungeon Fighter Online - Anyone ever get this problem before? (Or I got a starter problem topic.)
 
Get rid of this ad by registering for our community.
11-24-2010   #2 (permalink)
LIFETIME TRADER
Nihil679's Avatar
Games
Aika OnlineAlliance of Valiant ArmsAsda StoryArchlord
Awards Event WinnerSotW BeginnerPervert Award
 
Join Date: Jun 2008
Location: ? ? ?
Posts: 5,312
iTrader: (0)
Nihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond reputeNihil679 has a reputation beyond repute
Send a message via Skype™ to Nihil679
IGN: Nihiru
Default

If you go into something along the lines of Control Panel -> Clock, Language, Region -> Region and Language (box pops up) -> Administrative -> Language for non-Unicode Program box, it should display something like English (United States) or so. That means you are on an English locale. If it says otherwise, like mine says Japanese (Japan) (which is why I can't play DFO, lazy to change), you won't be able to play.

You can try using DFOCP (DFO Control Panel) if you believe it's a browser problem. I know that I, myself, can't run DFO from Firefox (it keeps prompting me to redownload it) and I just don't like opening Internet Explorer.

[Release] DFO Control Panel - Dungeon Fighter Online forum

It's fan-made, but many people use it. All you really need is to download it, run it and hope it picks up DFO, then enter in as you normally do and see if it works.

Other factors that may be a problem is, when you start up the game, you get the black box, correct? If you click it, it will close. Your best bet is to open up another window after it minimizes everything and wait to see if the game closes or not.
__________________
 
11-24-2010   #3 (permalink)
ggFTW Lurker
Inexosino's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere in the universe.
Posts: 14
Blog Entries: 1
iTrader: (0)
Inexosino is on a distinguished road
IGN: Eugenides
Class: Ranger
Level: 41
Guild: None
Xfire: zilch323
Default

I didn't find the "Clock" option on my control panel. Just date and time, which didn't have any regional options.



I've heard of the DFO CP, but I haven't tried it yet. Thanks for the suggestion, I'll download it once DFO finished updating to Act V a second time.

And actually, I don't get the black box. (Though I did when DFO worked for those two days; I just left it alone and it'd enter full screen after a little bit.) The DFO updater launches, uploads any available patch files, then closes, and nothing else pops up after that; no warnings or anything and especially not DFO proper. I've checked Event Viewer if there were any error messages that didn't openly show, but so far I haven't found anything.

Last edited by Inexosino; 11-24-2010 at 09:44 PM. Reason: Adding more info.
 
11-24-2010   #4 (permalink)
Planeswalker
RoflKnife's Avatar
ggFTW Star
Games
ElswordDungeon Fighter OnlineDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerPervert Award
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,011
iTrader: (0)
RoflKnife has disabled reputation
Default

Also, after a recent maintenance, a good deal of people are experiencing problems launching the game (including me), so wait a day or two for a fix.
__________________
 
11-25-2010   #5 (permalink)
User Error
Games
MapleStoryEden Eternal
Awards Event Winner
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 607
iTrader: (0)
Fuzzy is a glorious beacon of lightFuzzy is a glorious beacon of lightFuzzy is a glorious beacon of lightFuzzy is a glorious beacon of lightFuzzy is a glorious beacon of light
Default

I've been trying since the Skill reset to fix my DFO.

I get the black box... then the black box goes full screen and my monitor says "disconnected" and goes into sleep mode... No fix found for me yet either... so if you happen to solve the problem do share with me
 
11-27-2010   #6 (permalink)
Planeswalker
RoflKnife's Avatar
ggFTW Star
Games
ElswordDungeon Fighter OnlineDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerPervert Award
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,011
iTrader: (0)
RoflKnife has disabled reputation
Default

Fixed mine.

Windows 7 64-bit
Disabled both the Launcher.exe and DFO.exe compatibility mode, and turned on "Disable Desktop Composition" for both the files.
__________________
 
11-27-2010   #7 (permalink)
ggFTW Lurker
Inexosino's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere in the universe.
Posts: 14
Blog Entries: 1
iTrader: (0)
Inexosino is on a distinguished road
IGN: Eugenides
Class: Ranger
Level: 41
Guild: None
Xfire: zilch323
Default

Quote:
Originally Posted by RoflKnife
Fixed mine.

Windows 7 64-bit
Disabled both the Launcher.exe and DFO.exe compatibility mode, and turned on "Disable Desktop Composition" for both the files.
Uh...will that work for my computer? Because mine is a Windows 2000.
 
11-27-2010   #8 (permalink)
Planeswalker
RoflKnife's Avatar
ggFTW Star
Games
ElswordDungeon Fighter OnlineDragon Nest
Awards Retired Content StaffEvent WinnerPervert Award
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,011
iTrader: (0)
RoflKnife has disabled reputation
Default

I don't think so. You can try fiddling with the compatibility settings, but before that try changing your unicode to english if you haven't already. Don't know about 2000, but it should roughly be:

Control Panel -> Languages~ -> Look for unicode/locale~ -> change it to English (US)
__________________
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Wizard 101
Need a new browser game?

Try 

Wizard 101

Rating:  

5.0
Hide this banner by registering for our community.